5 opmerkelijke christelijke accenten bij inauguratie Trump

Waarom vice-president Mike Pence zweert op 2 Kronieken 7:14

in Christelijk Nieuws

Over enkele uren wordt Donald Trump beëdigd als president van de Verenigde Staten. Tijdens de inauguratie en ceremonies, die vandaag en morgen plaatsvinden, zie je regelmatig iets christelijks voorbij komen. Donald Trump en Mike Pence hebben daarbij een eigen inbreng die soms afwijkt van het standaardprotocol. Hier zijn 5 bijzondere momenten waar christenen op moeten letten bij de inauguratie.

Koffie na de kerkdienst
Donald Trump begint zijn dag met een kerkdienst in de St. John’s Church. Daar gaat hij samen met zijn vrouw Melania heen. Na deze kerkdienst gaan ze op de koffie bij de Obama’s in het Witte huis.

Kinderbijbel
Tijdens het afleggen van de eed legt Trump zijn hand op twee Bijbels. Hij gebruikt daarbij de Bijbel die Abraham Lincoln bij zijn eerste inauguratie gebruikte en waar ook Obama zijn hand op heeft gelegd. De andere Bijbel kreeg hij op negenjarige leeftijd van zijn moeder toen hij klaar was met de zondagsschool. 

Bidden
Tijdens de inauguratie is het gebruikelijk dat er voor de president gebeden wordt. Daarvoor heeft Trump maar liefst 6 mensen aangewezen, waaronder kardinaal Timothy Michael Dolan, de aartsbisschop van New York. Ook de zoon van Billy Graham, de evangelist Franklin Graham zal voor Trump bidden.

2 Kronieken 7:14
Mike Pence, de aanstaande vice-president, maakt bij de beëdiging gebruik van de Bijbel die voormalig president Ronald Reagan ook gebruikte. Pence zal de Bijbel openen bij een tekst uit Kronieken. Die tekst luidt:

“En wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen.”

Gebedsdienst
Traditioneel wordt er de volgende dag een gebedsdienst gehouden. Trump en Pence zullen morgen aanwezig zijn bij de dienst in de Washington National Cathedral. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons