Vier Kerst zonder nep-sentiment

TV-programma terug naar kern van Kerstverhaal

in Geloven

De kerstboom wordt weer opgetuigd, kaarsen ontstoken, winkelstraten veranderen in een gezellig lichtfestijn en op de radio klinken zoete kerstklanken. De oorspronkelijke bedoeling van Kerst is letterlijk ondergesneeuwd. Wat vieren we écht met Kerst?

Peter Rollins en Science Mike
Wars van alle kerstkitsch en de kerstdrukte gaat de EO in Zo'n zin in Kerst op zoek naar de zin en onzin van Kerst.  Het evenement kent vijf optredens, waaronder optredens van Mike McHargue en Peter Rollins. De Amerikaanse wetenschapper McHargue, ook wel 'Science Mike', kijkt vanuit een wetenschappelijk perspectief naar het kerstverhaal. Filosoof en theoloog Peter Rollins prikkelt de kijker met eigentijds kerstverhaal met een verrassende invalshoek.

Eten!
Voedselondernemer Wilbert van de Kamp vertelt graag verhalen over eten. Volgens hem heeft Kerst meer te maken met duurzaamheid dan met verspilling.

Cabaret
Kan het kerstdiner ook anders? Het cabaretduo Maartje & Kine zoekt, ondanks het leed dat de kerstdagen heet, naar de zin van Kerst. Natuurlijk op z'n Maartje & Kine's.
En hoe geeft improvisatieacteur Andries Tunru samen met het publiek een nieuwe invulling aan de aloude kerststal? Wie zouden er tegenwoordig op bezoek gaan bij het kindje Jezus? En met wat voor een cadeau?
Naast de vijf optredens zoekt 'Zo'n zin in Kerst' door heel Nederland naar gewone, jonge mensen die laten zien hoe zij op eigen wijze zin geven aan Kerst.

De programmamakers noemen het een Kitschvrij kerstevent op NPO 3. Het programma wordt gemaakt voor iedereen die op zoek is naar een frisse, vernieuwende en inspirerende kijk op dit feest.

Zo'n zin in Kerst, vrijdag 23 december, 20.30 uur op NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons