Politie VS zag crucifix mogelijk aan voor wapen

Dementerende man doodgeschoten door politie

in Christelijk Nieuws

Een 73-jarige dementerende man uit Californië is afgelopen maandag door de politie doodgeschoten. Zijn familie zegt dat de man vaak een houten crucifix bij zich droeg waarmee hij naar mensen zwaaide. Het kruisbeeld is mogelijk aangezien voor een wapen.

Franscisco Serna liep rond middernacht over straat toen een politieman uit Bakersfield het vuur op hem opende. Serna was ongewapend, maar zijn familie vermoedt dat hij wel een crucifix bij zich droeg. Dochter Laura Serna tegen TIME: “Soms dacht hij dat zou sterven vanwege zijn ouderdom. Hij droeg het kruisbeeld gewoon bij zich, misschien als een soort bescherming. Het zou kunnen dat ze het voor een wapen hebben aangezien.”

Melding
De politie heeft nog niet bevestigd of de man daadwerkelijk een crucifix bij zich droeg. Een woordvoerder van de politie heeft wel laten weten dat de agenten ter plaatse waren vanwege een melding van een man die met een pistool aan het zwaaien zou zijn. Één van de agenten schoot meerdere malen op Franscisco Serna nadat een getuige hem had aangewezen. De betrokken agent is op non-actief gesteld.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons