Paus schrijft brief aan Assad

'Bescherm de burgers, laat hulp toe'

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft de Syrische president Assad in een persoonlijke brief gevraagd de internationale wetten te respecteren. Alleen op die manier worden burgers in Syrië beschermd en kan hulp de bedreigde mensen bereiken.

De brief is bij Assad bezorgd door de pauselijke nuntius Mario Zenari in de Syrische hoofdstad Damascus. In de brief veroordeelt de paus elke vorm van geweld en extremisme van wie dan ook. Tegelijk dringt hij bij Assad en de internationale gemeenschap aan op het einde van de oorlog en het herstel van de vrede.

Zondagmiddag herhaalde paus Franciscus tijdens het angelusgebed zijn oproep voor vrede in de stad Aleppo en in de rest van het land. Hij stelde toen ook dat iedereen te makkelijk gewend is geraakt aan de oorlog en vernietiging in Syrië.

De burgeroorlog in Syrië duurt nu al vijf jaar en heeft honderdduizenden levens geëist.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons