Nieuw: Kerst in de stijl van The Passion

'Waarom Kerst?'-cd is weer te bestellen

in Geloven

Een bijbelverhaal vertellen aan de hand van bekende populaire muziek. Dat gebeurt natuurlijk al jaren met Nederlandstalige liedjes in The Passion. Maar dit jaar kan dat ook met het kerstverhaal. Bekende hits uit de hele wereld werpen een nieuw licht op het verhaal van de geboorte van Jezus.

Mediteren
De cd Kerst in 12 hits neemt de luisteraar mee naar de start van Jezus’ leven op aarde. De muziek – een mix van christelijke nummers en hedendaagse popmuziek – laat je nadenken over het kerstverhaal. Bij scènes uit de geboortegeschiedenis van Jezus is een lied uitgezocht dat (denkbeeldig) gezongen zou kunnen worden door de personages uit het verhaal. Daardoor krijgen de karakters emoties en diepte en gaan ze voor je leven. Als je er de tijd voor neemt kun je met deze muziek en het tekstboekje in de hand mediteren op het verhaal van Kerst. Een verhaal vol liefde en hoop. 

Fix You
De hoes vertelt over welke scène het betreffende nummer gaat. Daardoor krijgt een bekend lied (net als in The Passion) een heel nieuwe lading. I would stay gaat bijvoorbeeld over de twijfel van Jozef als hij hoort dat zijn verloofde zwanger is, zonder dat hij daar een aandeel in heeft gehad. Als Jozef, Maria en Jezus moeten vluchten Herodes luisteren we naar Home. En waarom kwam Jezus eigenlijk naar deze wereld? Juist, to Fix You

Weggeven
Een prachtige cd om zelf Kerst anders te beleven. Maar dat is niet het belangrijkste doel van Waarom Kerst? De prijs wordt bewust laag gehouden zodat je deze cd ook makkelijk kunt weggeven aan buren, vrienden of collega's. De hits die ook voor hen herkenbaar zullen zijn, in combinatie met de lyrics en gedachten in het tekstboekje, kunnen een makkelijke manier zijn om een gesprek te voeren over het hart van Kerst.

Facebook
De hits op de cd zijn gecovered door een aantal speciaal hiervoor ingehuurde muzikanten. Waarom Kerst? is een initiatief van de EO, Agapè en de PKN. De organisaties brengen jaarlijks een hoogwaardig en betaalbaar product op de markt, dat door kerken en individuen kan worden gebruikt als evangelisatiemiddel. Via de website en Facebookpagina biedt Waarom Kerst? verdieping en praktische ondersteuning. 

Bestel hier de cd Kerst in 12 hits

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons