‘Jezus Leeft’ doet mee aan Kamerverkiezingen

“Mensen moeten zich bekeren, dan wordt de maatschappij echt goed!”

in Christelijk Nieuws

Joop van Ooijen neemt in maart deel aan de Tweede Kamerverkiezingen met zijn partij ‘Jezus Leeft’. Dat laat hij weten in een interview met Groot Nieuws Radio.

Jezus Leeft deed eerder al mee aan gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen. Hoewel de partij toen geen zetels wist te bemachtigen is Van Ooijen er van overtuigd dat de partij in maart de 64.000 stemmen die nodig zijn voor een zetel wel gaat halen. “Ik acht de kans heel groot. Ik mag toch aannemen dat er meer dan 70.000 mensen zijn die de knieën nog niet gebogen hebben voor Babel.”

Onderhandelen doen we niet
Volgens van Ooijen is het hoofddoel van de partij het bekendmaken van Jezus. “Mensen moeten zich bekeren, dat is het belangrijkste, dan wordt de maatschappij echt goed. Al het andere is dweilen met de kraan open.” Verder is de partij tegen abortus en euthanasie, tegen de EU en vóór een groene en duurzame samenleving. Het pro-life standpunt van de partij is voor van Ooijen niet onderhandelbaar. “Ik ga niet aan tafel zitten met iemand die voor abortus is, dat is onbespreekbaar. Onderhandelen doen we niet, daarmee onderscheiden we ons van andere christelijke partijen.”

Zwart-wit
Van Ooijen verwijt de ander christelijke partijen – CU, SGP en CDA – dat ze te weinig over Jezus spreken in hun verkiezingsprogramma’s. “We moeten duidelijk zijn, mensen zijn het grijze gebied zat. De Bijbel is zo duidelijk en zwart-wit als het maar kan.” In het verleden probeerde hij nog toenadering tot deze partijen te zoeken. “Ik weet niet hoe ik die mensen benaderen moet. Ik heb geprobeerd om een lijstverbinding aan te gaan de vorige keren, maar dan krijg ik niet eens antwoord.”

Niet nieuw meer
Overigens wordt van Ooijen zelf geen lijsttrekker van zijn partij. Die rol is weggelegd voor Florens van der Spek. “Jonge mensen moeten het stokje overnemen, ik ben niet nieuw meer. Het gaat ook niet om mij, het gaat om Jezus.”

Luister hier het hele interview met Joop van Ooijen op Groot Nieuws Radio.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons