Jan Wolsheimer gaat ze halen

Honderden actievoerders naar Den Haag voor vluchtelingen

in Christelijk Nieuws

Gisteren deden honderden mensen mee aan de actie ‘We gaan ze halen’. Wij volgden actievoerder Jan Wolsheimer.

"Nederland heeft beloofd om binnen twee jaar 4000 vluchtelingen op te nemen die nu klem zitten in Griekenland. Daar komt maar bar weinig van terecht: na een jaar is nog maar 16% gerealiseerd en dat terwijl de situatie in de Griekse kampen steeds slechter wordt." Dat zeggen de organisatoren van de actie We gaan ze halen. "Als de regering zich niet aan haar belofte houdt, dan helpen wij ze wel een handje."

Die hulp komt in de vorm van honderden Hofchauffeurs van het Koninkrijk der Nederlanden: mensen die zich aanbieden om naar Griekenland te rijden om de vluchtelingen zelf op te halen. Onder de actievoerders bevinden zich mensen als politicus Jan Pronk en Harcourt Klinefelter, de voormalig woordvoerder van Martin Luther King. Ook voorganger Jan Wolsheimer was van de partij. Wij reden met hem mee en vroegen naar zijn motivatie.

Video: William Roodbeen en Floris Petersen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons