Grote Kerk in Breda valt op met lichtshow

Nieuwe ledverlichting in gebruik genomen

in Christelijk Nieuws

De Grote Kerk in Breda heeft een nieuwe verlichting in gebruik genomen waardoor de kerk mooier uitgelicht kan worden. Vanwege Serious Request is deze versneld aangelegd.

Gisteren is de nieuwe verlichting van de Grote Kerk in Breda feestelijk in gebruik genomen. Onder begeleiding van stadsbeiaardier Paul Maassen en het klokkenluidersgilde Breda werd een kleurige lichtshow op de kerktoren gegeven. Met de ledverlichting wordt de kerk sfeervol verlicht. Bij grote evenementen in de binnenstad kan de kleur en de intensiteit van de verlichting daarop afgestemd worden. Lichtarchitect Ellen de Vries was verantwoordelijk voor het ontwerp van de verlichting. Met oog op Serious Request werd de nieuwe verlichting versneld aangelegd.

Breda Vandaag meld dat enkele honderden mensen naar de lichtshow kwamen kijken. Voordat de show verzorgd werd, ontvingen de aanwezigen een uitleg over de nieuwe mogelijkheden die deze verlichting biedt.

Foto: Gemeente Breda

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons