Grote evangelisatieactie op komst in Frankrijk

Aftrap met super Jongerendagen in voetbalstadion

in Geloven

Franse christenen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw evangelisatieoffensief in Frankrijk. De aftrap van 'Bouge ta France' wordt op 11 juli gegeven in het voetbalstadion van Le Havre.

De Franse evangelische alliantie, de CNEF, wil volgend jaar een nieuwe boost geven aan het evangelisatiewerk in Frankrijk. Onder de naam “Bouge ta France” worden samen met verschillende andere christelijke organisaties en plaatselijke kerken uiteenlopende acties georganiseerd.

Drie dagen durende ‘Jongerendag’
Vanaf 11 juli wordt er in het voetbalstadion van Le Havre een drie dagen durende “Jongerendag” gehouden, waar jongeren van 12 tot 25 jaar welkom zijn. Op dit evenement worden zij op verschillende manieren in hun geloof opgebouwd. In het programma is onder andere plaats ingeruimd voor sprekers, samenzang, gebed, workshops én ontspanning. Op 13 juli gaan de 3.000 tot 6.000 jongeren naar verschillende steden in Normandië om hun schouders onder plaatselijke acties te zetten. Ook delen zij uitnodigingen uit voor een samenkomst in Le Havre, waar Nick Vujicic zal spreken.

De activiteiten in en rond Le Havre worden met een bezoek aan het strand van deze havenstad afgesloten, waar op de Franse nationale feestdag vuurwerk wordt afgestoken.

Vervolg
Het is de bedoeling dat Bouge ta France in heel Frankrijk met uiteenlopende plaatselijke acties een vervolg krijgt. Kerken worden aangemoedigd om in 2017 verschillende activiteiten te ondernemen zoals het versterken van de relatie tussen de kerk en plaatselijke gemeente, het organiseren van concerten en het organiseren van evangelisatieacties. Jongeren worden gestimuleerd om daarbij ook actief te zijn.

Bouge ta France wordt ondersteund met een website, Facebook, Twitter en een App.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons