Bijbel-app 250 miljoen keer gedownload

YouVersion-bijbel nu in 1045 talen

in Geloven

De Bijbel komt door de smartphone binnen handbereik van steeds meer mensen. 'YouVersion', de wereldwijd meest gebruikte App om Bijbel te lezen, is nu zelfs al op 250 miljoen unieke apparaten geïnstalleerd, zo meldt de uitgever.

Life Church, die de YouVersion Bijbel app uitgeeft, komt met duizelingwekkende getallen. Zo zijn er dit jaar 11 miljard hoofdstukken opgevraagd in de App. Dat het niet alleen vluchtige bezoeken zijn blijkt uit het feit dat er 27,5 miljoen bijbelleesplannen zijn voltooid in 2016.

Bijbelvers van het Jaar
Het meest gedeelde en gemarkeerde vers is dit jaar Romeinen 8:28, en daarmee door YouVersion uitgeroepen tot Vers van het Jaar. Hieronder dit bijbelvers in vier verschillende vertalingen:

God zorgt ervoor dat al ons lijden uiteindelijk het goede brengt: onze eeuwige redding. Dat is zeker want God houdt van ons. (Bijbel in Gewone Taal)

***

Eén ding weten wij: voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil, want Hij heeft een plan met hen. (Het Boek)

***

En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. (Nieuwe Bijbelvertaling)

***

En wij weten, dat dengenen, die God liefhebben, alle dingen medewerken ten goede, [namelijk] dengenen, die naar [Zijn] voornemen geroepen zijn. (Statenvertaling)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons