Barneveld krijgt reformatorische sportschool

Sporten zonder opzwepende muziek, TV's en zware halters

in Christelijk Nieuws

Veel mensen uit de reformatorische kerken voelen zich niet op hun gemak in een normale sportschool, is de ervaring van Jacolien Bonestroo-Hoogstraten (26). Daarom richt zij Hoogstraten Fysiotherapie en Bewegen op, een fitnesscentrum speciaal voor de reformatorische doelgroep.

Bij Hoogstraten Fysiotherapie en Bewegen hoor je geen opzwepende muziek, zijn geen TV's en is bodybuilding uit den boze. Volgens Jacobien Bonestroo-Hoogstraten past dat niet bij de keuzes die veel reformatorische christenen maken. Daarom voelen veel van deze mensen zich volgens haar niet thuis in reguliere sportscholen.

Nieuwe energie
Toch zouden refo's vaker naar de sportschool moeten gaan, zegt Jacolien tegen de Barneveldse Krant. “Over het algemeen bewegen mensen met een reformatorische achtergrond te weinig, dat zie ik ook in mijn directe omgeving.”

Rok
In het fitnesscentrum zijn niet alleen reformatorische sporters welkom. Er zijn ook senioren die zich meer thuis zullen voelen in een 'rustige' sportschool. Over de kledingvoorschriften hoeven ze zich geen zorgen te maken. “Ik loop hier rond in een rok, maar sporten in een broek mag ook. Mensen mogen ook hun eigen oortjes en muziek meenemen als ze dat willen, daar is iedereen zelf verantwoordelijk voor.”

Hoogstraten Fysiotherapie en Bewegen opent zaterdag 10 december de deuren.

Lees meer in de Barneveldse Krant

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons