Welgelukzalig zij die de kots opruimt

Ingezonden brief: "Mijn vrouw is een topper van de bovenste plank"

in Geloven

We krijgen bij de EO en Tear veel reacties op de Goot500. Deze man nomineert zijn vrouw, al zou ze dat zelf nooit willen.

“Recent viel de Goot500 op de mat. ‘Een blad met 500 wereldverbeteraars’, lees ik. Daarvoor mijn dank. Toch begon het te wringen, met name het stuk over Jan Wolsheimer. Ik ken hem, ik heb hem in het verleden veel gesproken. Het werk dat hij doet is geweldig. Ik ben onder de indruk van zijn manier van voorganger zijn en de wijk in gaan. Dus niets verkeerds aan Jan. Maar als hij hier al in staat, omdat hij elke maandag naar Amsterdam gaat om daar in gesprek te komen, dan wil ik toch graag ook iemand anders nomineren.

Toegegeven, ze is iemand die ik meer dan goed ken: mijn vrouw. Als ze zou weten dat ik dit mail, zou ze geen toestemming geven. Van een vermelding in het blad zou ze al helemaal niet blij worden.

Maar toch: sinds 1974 werkt ze in ze zorg. Ook dat is een vermelding waard. Onvermoeibaar gaat ze door, vaak tegen de klippen op, beperkt door haar mens-zijn en gefrustreerd dat ze niet nóg een persoon heeft kunnen helpen die dag.

Al 42 jaar lang is ze een baken voor de kwetsbaarste groep in de samenleving. Ze is bespuugd, uitgescholden, in elkaar geslagen, met de dood bedreigd. Ze kwam soms onder de ontlasting thuis, ze heeft eten van de grond moeten oprapen, ze is onteerd omdat bewoners een lustobject in haar zagen. En dat niet alleen elke maandag naast haar baan. Nee, het ís haar baan. Ze doet het niet voor geld: dat is er niet. We kunnen met het geld dat we samen verdienen net rondkomen.

Welgelukzalig is hij/zij die zijn naaste verschoont, die eten geeft, de kots opruimt, scheldpartijen verdraagt en klappen opvangt. Als ik iemand wil nomineren, is het mijn vrouw. Ze is een topper van de bovenste plank.”


Naam en contactgegevens zijn bekend bij de redactie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons