Verkiezingen 2017: Vertrouwde koers voor SGP

Gezin, veiligheid en bescherming van leven centraal bij verkiezingsprogramma

in Christelijk Nieuws

Nee tegen abortus en tegen hulp bij zelfdoding. De SGP zet in het vrijdag gepresenteerde verkiezingsprogramma een vertrouwde koers uit die de partij zelf typeert als fris klassiek, maar met oog voor de toekomst.

Het motto van het verkiezingsprogramma is: Stem voor het leven. Het programma werd kort voor de Week van het leven gepresenteerd, waarin christelijke organisaties aandacht vragen voor de bescherming van het ongeboren leven. De SGP wil kwetsbaar leven beschermen en daar hoort goede zorg voor iedereen bij. Dus pleit politiek leider Kees van der Staaij voor meer handen aan het bed, maar ook voor investeringen in bijvoorbeeld een 3D-printertechnieken waarmee een ongeboren kind met een open ruggetje al tijdens de zwangerschap kan worden geholpen.

Om gezinnen de ruimte te bieden, wil de Staatkundig Gereformeerde Partij voor een bonus van 1000 euro na de geboorte van het eerste kind. De partij spreekt zelf over een kinderwagenbonus, die is bedoeld als steun in de rug voor de kersverse ouders die in de periode flinke kosten maken, bijvoorbeeld met het inrichten van de kinderkamer. De bonus heeft niet tot doel om meer kinderen geboren te laten worden, aldus Van der Staaij, die er ook voor pleit om de kinderbijslag verder te verhogen.

De SGP-voorman maakt zich verder hard voor een veilig Nederland. Daarvoor moet 3 tot 4 miljard euro meer naar Defensie en komen er 5000 agenten bij om de dagelijkse criminaliteit aan te pakken en terrorisme te voorkomen. ,,Nederland is in rap tempo ontzettend gevaarlijk geworden. Aan vrijheid hangt een prijskaartje en dat we zullen moeten betalen'', aldus Van der Staaij.

Ook wil de SGP weer een minister van Landbouw, Visserij en Natuurbeheer. Die moet ook verplicht de boer op zodat hij niet vastzit in het Europese vergadercircuit, maar weet hoe het eraan toegaat op de boerderij, op de kotter en in de kassen.

Bron: ANPTip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons