Uniek adventsproject in Joure

Kerk plaatst grootste adventskalender van Nederland

in Geloven

Vanaf 27 November staat de grootste adventskalender van Nederland voor de doopsgezinde kerk in Joure. Op deze kalender wordt vanaf die datum dagelijks een kunstwerk onthuld. Met ADVENTXXL wil de kerk aandacht op Kerst vestigen.

Met een bijzonder project vestigt de doopsgezinde kerk in Joure vanaf 27 november de aandacht op Kerst. Deze geloofsgemeenschap plaatst dan een kalender voor de kerk die 6 meter hoog en 5 meter breed is. Op deze adventskalender wordt dagelijks een illustratie onthuld. Vier plaatselijke kunstenaars maakten hiervoor elk 7 kunstwerken.

Bij deze adventskalender zijn ook vier verhalen geschreven. Omdat de eerste adventsweek voor 5 december valt, is er bij het eerste verhaal een relatie met het Sinterklaasfeest gelegd. De overige drie verhalen zijn echte kerstverhalen.

Kunstwerken verzamelen
De kerk maakt het ook mogelijk om de kunstwerken op een verzamelblad te sparen. De kunstwerken zijn op stickers afgedrukt. Het verzamelblad en de stickers kunnen vanaf 27 november op bepaalde tijdstippen worden afgehaald. Op de site van ADVENTXXL is te lezen wanneer de kerk hiervoor geopend is.

Website
Op de website die de kerk bij dit project ontwikkeld heeft, is een online versie van de kerstkalender te zien. Ook hier wordt vanaf 26 november dagelijks een vakje van de kalender onthuld, waardoor de kunstwerken ook digitaal te bekijken zijn.

Als extra service biedt de kerk de mogelijkheid om dagelijks een e-mail te ontvangen met een verwijzing naar een nieuw verhaal.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons