Stilteretraite: Luisteren naar God

De Bijbel laten spreken tijdens 48 uur in het klooster

in Geloven

Visie organiseert opnieuw een speciale retraite in de mooie Paulusabdij in Oosterhout. In deze abdij, bekend van het programma ‘Op zoek naar God’, is alle ruimte om God door de Bijbel te laten spreken. In de stilte.

Na een mooie bijzondere retraite eind oktober, hebben we besloten om als EO-Visie en Chemin Neuf opnieuw een korte stilteretraite aan te bieden. Aan de hand van korte inleidingen, verzorgd door zuster Ruth Lagemann en Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten, leren de deelnemers om de Bijbel biddend, meditatief te lezen. Uiteraard nemen we ruimschoots de tijd om dit in praktijk te brengen. Ook nemen we deel aan de gezamenlijke gebedstijden en vieringen in het klooster. Het grootste deel van deze miniretraite brengen we in stilte door, zodat we in alle rust naar God kunnen luisteren. 

Bijzondere ervaring
Marco: “Twee jaar geleden nam ik voor het eerst deel aan een stilteretraite in de Paulusabdij. Het waren bijzondere dagen, waarin ik de vrede van God heb ervaren. In de stilte gingen Bijbelteksten opnieuw leven en, misschien wel voor het eerst, drong diep in mijn binnenste door dat God niets meer van me vraagt dan gewoon bij Hem te zijn.”

Zuster Ruth ontmoette in de afgelopen jaren al veel mensen die een retraite kwamen volgen. Ze is telkens weer onder de indruk van wat er gebeurt: “Zo veel mensen hunkeren naar liefde, en naar vrede; dat ervaren we keer op keer. Maar het allermooiste is dat mensen hier God vinden, en dat Jezus hun leven verandert. Hoe vaak ik dat ook al heb meegemaakt, het blijft bijzonder. We kijken ernaar uit om straks ook een groep Visie-lezers te verwelkomen in onze prachtige abdij.”

Elke deelnemer krijgt de beschikking over een eigen, eenvoudige kamer. Voor echtparen zijn enkele tweepersoonskamers beschikbaar. Voor de maaltijden wordt gezorgd.

We verwelkomen u graag op deze retraite, van vrijdag 10 – zondag 12 februari 2017. Meer informatie en aanmelden: Chemin Neuf

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons