Shane Claiborne: "Blijf dicht bij het vuur"

Shane Claiborne vuurt christenen aan bij 'The Justice Conference'

in Geloven

De Amerikaan Shane Claiborne werkte een zomer in India bij moeder Teresa en was tijdens de Golfoorlog in Bagdad om getroffen families en mdechristenen te bemoedigen. Gister was hij in Amersfoort, om Nederlandse christenen te inspireren om het vuur voor God brandend te houden.

“Om de een of andere gekke reden wil God de wereld niet zonder ons veranderen.”

Hoe hou je je drive vast voor gerechtigheid? Of praktischer gezegd: hoe blijf je vol vuur om je leven met anderen te delen? Claiborne heeft één simpele en praktische tip om dat te bereiken: blijf dicht bij Jezus, de bron van het vuur. 

“Omring jezelf met mensen die liefhebben zoals jij wil liefhebben.”

Over Shane Claiborne
Inmiddels woont Claiborne zo’n 20 jaar in The Simple Way, een leefgemeenschap in de achterbuurten van Philadelphia. Het geheim is namelijk niet mensen helpen, maar je leven delen, vindt hij. “Jezus’ woorden over Gods zorg voor mensen komen hier tot leven. Onze buurman is erg arm, maar hij haalt zijn schouders op over de economische recessie: ‘Mijn mensen zitten al 300 jaar in een crisis maar God is nog steeds goed’, zegt hij dan.”


Bekijk alle video’s van de sprekers van de conferentie op de website van The Justice Conference.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons