PKN lanceert Nationale Protestantentest

Ontdek op welke protestant jij lijkt

in Christelijk Nieuws

Lijk je op Corrie ten Boom of meer op Dietrich Bonhoeffer? De Nationale Protestantentest helpt Nederlanders om de protestant in zichzelf te ontdekken. De test werd gisteren gelanceerd door de Protestantse Kerk ter ere van de start van het jubileumjaar ‘500 jaar protestantisme’, dat loopt tot en met 31 oktober 2017.

Die dag is het vijfhonderd jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze gebeurtenis wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie en van wat we nu protestantisme noemen. In het jubileumjaar viert de Protestantse Kerk 500 jaar protestantisme. De Nationale Protestantentest is hier onderdeel van. Deze test-met-een-knipoog laat zien hoe breed de protestantse traditie is en welke bijzondere mensen de veelkleurige traditie heeft voortgebracht.

Het idee van de Nationale Protestantentest is geïnspireerd op de Protestant-o-mat, die werd ontwikkeld door de Evangelische Kirche Deutschland. Zij gaven de Protestantse Kerk groen licht om een Nederlandse versie te maken.

Benieuwd op wie jij lijkt? Maak de test hier!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons