Kerken willen ook vluchtelingen ophalen

GKV, NGK en CGK sluiten zich aan bij ‘We gaan ze halen’

in Christelijk Nieuws

Het RD meldt dat drie kerkgenootschappen zich aansluiten bij het burgerinitiatief “We gaan ze halen”. Door middel van een auto-optocht wordt op 30 november aandacht gevraagd voor de positie van vluchtelingen.

“We gaan ze halen” wil de regering eraan herinneren dat de Nederlandse overheid beloofd heeft om binnen twee jaar 4000 vluchtelingen naar Nederland te halen. Van deze toezegging is nog weinig terechtgekomen. Omdat de situatie in de Griekse vluchtelingenkampen slechter wordt en de winter voor de deur staat, vinden de initiatiefnemers van deze actie dat het tijd wordt dat de Nederlandse toezegging wordt ingelost.

Om duidelijk te maken dat er in Nederland voldoende draagvlak is om vluchtelingen op te nemen, rijdt een groot aantal automobilisten op 30 november naar Den Haag.

Het RD meldt dat het Diaconaal Steunpunt van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken en het Diaconaal Bureau van de Christelijke Gereformeerde Kerken zich bij het initiatief hebben aangesloten. Dat doen zij omdat „barmhartigheid en gerechtigheid met voeten getreden worden”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons