Gevangengenomen Chinese voorganger schrijft prachtige brief

‘Wij vertrouwen op God’

in Christelijk Nieuws

Eind vorig jaar werd Li Guozhi, voorganger van een Chinese huisgemeente, opgepakt. Ten onrechte werd hij werd wegens “staatsvijandelijke activiteiten” veroordeeld. Vanuit de gevangenis schreef hij zijn vrouw een mooie brief.

Hoewel de Chinese overheid graag anders doet geloven, is er in China nog steeds geen godsdienstvrijheid. Li Guozhi, een voorganger van een huisgemeente in de provincie Huizhou kan daarover meepraten. Bij een inval in zijn kerk probeerden de autoriteiten zijn computer in beslag te nemen. De volgende dag werd  hij tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens het verhinderen van de rechtsgang en voor het verzamelen van een menigte met de bedoeling de openbare orde te verstoren. Toen hij vorig jaar op 20 december vrijgelaten zou worden, zag zijn vrouw dat Li Guozhi geblinddoekt in een auto zonder kentekenplaten werd afgevoerd. Onderzoek leerde dat de aanklacht was veranderd: hij zou illegaal staatsgeheimen in zijn bezit hebben gehad.

Eerste contact
Na een maand niets van hem te hebben gehoord, ontving zij de eerste brief waarin stond dat haar man staatsgeheimen zou hebben onthuld. Na aanvankelijk geen contact te hebben gehad met een advocaat of met zijn vrouw, heeft hij nu wel contact met een advocaat en kan hij zijn vrouw schrijven.

Bemoediging
Begin november schreef Li Guozhi een nieuwe brief aan zijn vrouw, die via China Aid wereldkundig is gemaakt. Hierin schrijft hij onder andere: “Prijs de Heer met het lied ‘De Zon boven de Wolken’. De Heer heeft dit lied aan jou en mij gegeven. Ik  heb het vaak gezongen en ik ben zo blij. Ik deel het nu met jou. Kijk nooit naar de wolken die de hemel bedekken en kijk altijd naar de zon boven de wolken. Als je een vliegtuig neemt, zie je de zon over de hele wereld schijnen, nadat het door de wolken heen is gebroken.. Word nooit terneergeslagen en moedeloos. Kijk altijd naar onze Heer en houdt het geestelijke leven altijd boven de chaos van het harde leven. Rust in Gods armen. "Anderen vertrouwen op paarden en wagens, wij op de naam van de Heer, Onze God.” (Psalm 20:7)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons