Gebed gevraagd voor zendingsarts

Australische arts zit al 43 weken gevangen

in Geloven

Dr. Ken Elliot en zijn vrouw Jocelyn werden op 15 januari 2016 in Burkina Faso ontvoerd door een aan al-Qaeda gelieerde terreurgroep.

Zij werden ontvoerd op dezelfde dag dat al-Qaeda-strijders een restaurant en hotel aanvielen in de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou. Daarbij kwamen dertig mensen om het leven, onder wie vele buitenlanders.

Enige weken later werd Jocelyn bevrijd, maar Ken wordt nog steeds gevangen gehouden. Inmiddels zit hij al ruim 43 weken vast.   

Al meer dan 40 jaar runde Dr. Ken Elliot (82), ook wel bekend als “Doctor of the poor” samen met zijn vrouw een kliniek met 120 bedden in Djibo in de buurt van de grens van Burkina Faso met Mali. Dr. Elliot was de enige chirurg voor de ruim 2 miljoen mensen in de regio. “We proberen zoveel mogelijk mensen te helpen in onze kliniek, maar ons hoogste doel is om de liefde van God te laten zien. “

Eigenlijk wilde het echtpaar Elliot een aantal jaar geleden stoppen met het werk in de kliniek. “We worden ook een dagje ouder,” zei Dr. Elliot destijds. Helaas konden ze geen mensen vinden die hen wilden opvolgen. Omdat ze de patiënten niet aan hun lot wilden overlaten bleven ze al die jaren doorwerken. 

Sinds de gijzeling van Dr. Elliot staat de kliniek met 120 bedden leeg omdat er geen andere chirurg is die daar wil helpen. 
Vanuit de Oakhill Church wordt opgeroepen om voor Ken Elliott te blijven bidden. “Hij was deze week jarig en is 82 jaar geworden. Laten we blijven bidden voor zijn bevrijding.”

Bron: News.com.au

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons