Dyan dankt God op vliegveld

Sudanese man herenigd met vrouw en kinderen

in Geloven

Hoe ziet dankbaarheid er uit? De Sudanese man in deze video is zo blij dat hij zijn vrouw en kinderen na drie jaar weer terug ziet, dat hij op zijn knieën neervalt om God te prijzen.

Het verhaal begint in 2012 als een zwangere vrouw met haar twee kleine kinderen vanuit Sudan naar de VS vlucht. Ze belandt in Fort Worth, een stad vlakbij Dallas in Texas. Haar man moet ze achterlaten. Omdat hij zijn papieren kwijt is mag hij het vluchtelingenkamp niet verlaten. De man moet bewijzen dat hij getrouwd is en dat de kinderen ook echt zijn kinderen zijn voordat hij naar de VS mag. De man, Dyan, vreest dat hij zijn gezin nooit meer terug zal zien.

Vier lange jaren later heeft Dyan de papieren toch in orde gekregen en mag hij overkomen naar Amerika om zijn vrouw en kinderen weer in de armen te sluiten - inclusief zijn driejarige zoon die hij nog nooit gezien heeft...

Niemand houdt het droog, kijk zelf maar:

Vreemdelingenhaat
De maker van de video, Robert Fuqua, vertelt bij de video dat de hereniging van Dyan met zijn gezin mede het resultaat is van de betrokkenheid van zijn kerk bij vluchtelingen in Fort Worth. Meer dan 100 vrijwilligers vanuit de kerk gaan actief op zoek naar vluchtelingen die rondzwerven om ze te voorzien van kleding, voedsel en opvang. "God kent geen vreemdelingenhaat. Hij staat boven de naties! En hij roept de mensen op om hetzelfde te doen. Voor mij laat deze video zien wat er kan gebeuren als gelovigen in eenvoudige, maar heilige gehoorzaamheid antwoorden op Gods oproep aan de kerk, zijn Bruid, om mensen van alle talen en stammen op te zoeken en te omarmen."

Bron: Vimeo/Robert Fuqua

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons