‘Doe op 26 november geen boodschappen’

Zwitserse beweging roept op tot bezinning

in Geloven

Christnet, een Zwitserse christelijke anti-globaliseringsbeweging, roept op om van zaterdag 26 november een koopvrije dag te maken. Met dit initiatief vragen zij aandacht voor overmatige consumptie.

De koopvrije dag wordt als een ‘gratis actie’ aangeboden die het mogelijk maakt om over overmatige consumptie na te denken. De groep is ervan overtuigd dat veel mensen te veel kopen en te weinig leven. Christnet staat een andere manier van leven voor: ‘Met minder beter leven’.

Mensen worden opgeroepen om op deze koopvrije dag extra tijd te nemen om leuke dingen met vrienden te doen of om in de eigen wijk een etentje met buren te houden. De groep doet nog meer suggesties, zoals het houden van een kerkdienst of een Bijbelstudie over het onderwerp ‘consumeren en materialisme’ .

Omdat de koopwoede in de weken voor Kerst het grootst is, wordt deze actie bewust in deze periode gehouden. Het initiatief om een koopvrije dag te houden is niet nieuw. Het is inmiddels de veertiende keer dat Christnet op deze manier aandacht vraagt voor overmatig koopgedrag.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons