De Bijbel extremistisch? Russische rechtbank oordeelt

Gideons eisen Bijbels terug

in Geloven

Een Russische rechtbank in de buurt van Sint-Petersburg buigt zich vandaag over de vraag of de Bijbel een extremistische publicatie is, dat meldt kerknet.be.

De aanleiding van de rechtszaak is een partij Bijbels van de Gideons, die door de Russische douane in beslag is genomen. Vooraf was geen aanvraag voor de import van uitgaven met extremistische inhoud ingediend. Volgens de advocaat van de Gideons was dat niet nodig wegens een wetswijziging waardoor de Bijbel niet als een extremistische publicatie beschouwd mag worden.

Gideons
The Gideons International is een christelijke organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van Bijbelverspreiding. Ze zijn onder andere bekend van de gratis Bijbels die ze beschikbaar stellen in hotels en vakantieverblijven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons