"Laat Jezus een keer in het Fries zingen"

Syb van de Ploeg blij met The Passion in Leeuwarden

in Mediatips

Syb van der Ploeg is blij dat The Passion volgend jaar in Leeuwarden plaatsvindt. "Dit is een grote opsteker", laat de zanger van De Kast, die bij de eerste editie van de muzikale vertelling in 2011 de rol van Jezus vertolkte, weten aan de Leeuwarder Courant.

Friesland kan met de eigen taal een geweldige, eigen draai geven aan het televisiespektakel, denkt Syb. Zo pleit hij voor Friese elementen en zelfs Friese personages in de muzikale paasvertelling. "Ik zou van Jezus een Fries maken en hem dan ook 'In nije dei' (Een nieuwe dag) laten zingen.” Ook pleit hij voor het opnemen van Friese elementen, zoals de elf steden. Van der Ploeg was in 2011, bij de eerste editie, vertolker van de rol van Jezus. De zanger is dit jaar nog niet benaderd voor een rol.

Syb van der Ploeg: “Wat mij nog altijd bijgebleven is van The Passion in 2011 is het moment waarop het publiek roept dat Jezus moet worden gekruisigd. Dat was zeer indrukwekkend en voelde enorm onrechtvaardig.”

Woensdag maakten de EO en KRO-NCRV bekend dat de zevende editie van The Passion naar Leeuwarden gaat. De paasvertelling wordt op donderdag 13 april live uitgezonden. The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. Welke artiesten er dit keer meedoen, wordt nog bekendgemaakt.

Syb: "Ik denk dat Elske de Wal of Iris Kroes heel goed geschikt zouden zijn om dit jaar de rol van Maria te spelen in The Passion". 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons