Kinderen bidden voor vrede Aleppo

“Hun gebed zal krachtiger zijn dan het onze”

in Geloven

Honderden kinderen uit Aleppo, zowel moslim als christen, bidden vandaag voor vrede in Aleppo. Na de zware bombardementen van de afgelopen tijd, willen zij een signaal afgeven aan de hele wereld.

In een bericht van Fides, het nieuwsorgaan van het Vaticaan, laat Marayati weten dat dit een intiatief is om het conflict te beëindigen. Marayati is de Armeens-katholieke aartsbisschop van Aleppo. De kinderen roepen op om de spiraal van de dood in hun stad en land te stoppen, die vooral hen treft. Ze zullen hun handtekeningen en vingerafdrukken plaatsen op een oproep aan de wereldleiders om de massamoorden te stoppen. “Maar het belangrijkste: ze gaan samen bidden. De kinderen bidden voor al hun leeftijdsgenoten. En wij vertrouwen erop dat hun gebed krachtiger is dan dat van ons.”

Gevaar
De Syrische stad Aleppo heeft al jaren te lijden onder bombardementen en massamoorden op burgers. Een aantal weken geleden is er een wapenstilstand overeengekomen, maar de recente bombardementen laten zien hoe fragiel die afspraak was. Naar schatting zijn er zo’n 100.000 kinderen in acuut gevaar in het oosten van Aleppo. Ze hebben onder andere gebrek aan stromend water en drinkwater.

Dieptepunt
Een medewerker van Unicef, Rudolf Tarneden, gaf aan dat de laatste aanvallen wat betreft intensiteit en meedogenloosheid vergelijkbaar zijn met de gruweldaden in de Tweede Wereldoorlog. Het is een absoluut dieptepunt in de oorlog in Syrië. “Als de twee oorlogvoerende partijen niet kunnen besluiten om deze vuile oorlog echt te stoppen, zal er nog meer bloed gaan vloeien,” aldus Marayati.

Deel jouw gebed voor Aleppo op My prayer for.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons