Kerkklokken rond Mosul luiden weer

Christenen keren terug

in Christelijk Nieuws

Iraakse troepen heroverden de afgelopen dagen verschillende plaatsen rond Mosul op IS. Christenen keren nu weer terug naar de steden en dorpen. Ze laten hun overwinning blijken door christelijke symbolen in ere te herstellen.

Bartella, een stadje op 10 kilometer afstand van Mosul, is sinds afgelopen zaterdag weer in handen van Iraakse regeringstroepen en Koerdische strijders. Het is één van de 80 plaatsen waar de IS weer is verjaagd.

Kerkklokken
Op de muren van een kerk in Bartella is nog een spreuk te lezen die IS daar plaatste: “Onze God is groter dan het kruis”. Irakese soldaten die de stad veroverden, plaatsten het kruis weer bovenop de kerk en luidden de kerkklokken. De herovering van de stad maakt bij veel soldaten en christenen emoties los. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons