Johnny de Mol verrast met plek in Goot500

"De voldoening van goeddoen: daar kan geen Televizierring tegenop"

in Geloven

Ook Johnny de Mol staat in de Goot500. Dat weet hij alleen zelf nog niet, daarom belt deejay Henk van Steeg (NPO Radio 2) hem op om hem te verrassen met deze bijzondere vermelding.

Mensen nomineerden Johnny vanwege zijn programma’s Syndroom, Project P en Family Island. Hun motivatie? "Allemaal commerciële televisieprogramma’s, maar doordrenkt met de oprechte bewogenheid van Johnny."

Goot500
De Goot500 is een lijst van mensen die op een andere manier rijk zijn, mensen die goed doen en onrecht proberen te bestrijden. Deze zomer kon er genomineerd worden en deze week komt het resultaat van die nominaties in een magazine dat gratis te bestellen is

Hoe het voelt om een weldoener te zijn? "Heel goed," vindt Johnny. "Niet omdat je zo genoemd wordt, maar omdat je wat doet. Ik zet me in voor Het Vergeten Kind, voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, maar sinds een jaar ook voor vluchtelingen en dan in het bijzonder de kinderen. Om voor hen iets goeds te doen, dat levert een gevoel op waar geen Televizierring tegenop kan.

Luister hier het hele gesprek tussen Johnny de Mol en Henk van Steeg NPO Radio 2):

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons