Interkerkelijk avondmaal in Enschede

Reformatorische kerken vieren samen avondmaal

in Christelijk Nieuws

Zeven kerken vieren zondagmorgen 30 oktober in Enschede samen het heilig avondmaal. Alle kerken staan open en mensen kunnen kiezen in welke kerk ze de viering willen meemaken. Het is een bekroning van de onderlinge samenwerking.

In totaal zullen zeven kerkgebouwen hun deuren open zetten voor de viering van het Heilig Avondmaal, bericht de Raad van Kerken. De kerken die meedoen zijn van drie verschillende reformatorische stromingen. Vier kerkgebouwen zijn van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, er doet één Nederlands Gereformeerde Kerk mee en de Christelijk Gereformeerde Kerk stelt twee gebouwen open. De kerken hopen dat het een feest van ontmoeting wordt.

Ontspannen
De kerken zullen niet alleen op zondag 30 oktober samen het avondmaal vieren. Op de zaterdag ervoor zijn alle kerken ook open en worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen mensen oud-Hollandse spelen doen, orgelspel beluisteren, een rondleiding volgen, darten of op een andere manier met elkaar te ontspannen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons