De Goot500 bij 'Tijd voor Max'

"Opeens denk je: zou ik nr. 501 kunnen zijn?"

in Geloven

Wat leuk: donderdagmiddag was de Goot500 te zien in ‘Tijd voor Max’. Daarin vertelt Reinier Sonneveld, een van de initiatiefnemers, hoe prettig het is om voor de verandering mooie inspirerende verhalen te lezen.

Ook zijn er twee weldoeners uit de Goot500-lijst te gast in het programma: Gerrit Poels en Carolien Winters. Zo worden ze geïntroduceerd in het magazine:

Gerrit Poels
“Honger is honger, daar moet je wat aan doen,” zegt deze ‘broodpater’ van dik in de tachtig. Dus fietst hij elke nacht – zodat het niet opvalt – langs Tilburgse armoedzaaiers om daar een brood aan de deur te hangen.

Carolien Winters
Na het zien van ‘de beelden’ gooide ze in haar wijk briefjes door de deuren om te vragen wie wilde helpen bij het opvangen van vluchtelingen. Richtte daarna met twaalf buurtgenoten in De Bilt een opvanghuis op voor statushouders: asielzoekers met een verblijfsvergunning die nog in afwachting zijn van een woning.

Kijk hier de uitzending van Tijd voor Max terug: “Ik heb de briefjes met kloppend hart door de bussen gegooid.” (het gesprek begint bij 01.26)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons