Cyberseks in Manilla met 75% gedaald

Reddingsoperaties hebben zin

in Christelijk Nieuws

IJM is een christelijke mensenrechtenorganisatie die arme mensen uit situaties van onrecht wil bevrijden. Deze organisatie is in Azië, Afrika en Zuid-Amerika actief en ziet dat hun reddingsoperaties verschil maken.

In het programma ‘Zin, Zout en Zegen’, vertelt Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland, vanavond over de bevrijding van een 70-jarige man, die in India onder valse voorwendselen naar een fabriek is gelokt. Hij werd daar vastgehouden. Hij moest in die fabriek werken en werd gedwongen om zonder goede pauzes lange dagen te maken. Ook vertelt zij over de bevrijding van meisjes die door ronselaars gedwongen werden om voor de webcam seksuele handelingen te verrichten. Wanneer zij niet voor de camera werden geplaatst, werden zij in kleine hokken opgesloten. Er zijn verhalen van meisjes bekend die jarenlang geen zonlicht gezien hebben.

Hoewel cyberseks zich als een olievlek verspreidt, ziet IJM dat hun werk toch effect heeft. In Manilla is cyberseks met 75% gedaald. Doordat ronselaars naar de gevangenis gaan, ontstaat er angst bij daders.

Werk van God
IJM merkt ook dat God reddingsoperaties mogelijk maakt. In het programma geeft Caroly daar ook voorbeelden van. Hoewel IJM een christelijke organisatie is die niet evangeliseert, komt het voor dat bevrijde meisjes zelf om een Bijbel vragen. Zij hebben gezien dat zij door ‘iets anders’ zijn bevrijdt. Caroly weet van meisjes die voor het werk van IJM zijn gaan bidden.

Geldinzamelingsactie
In de ‘Week tegen de kinderslavernij in de seksindustrie’, die van 18 t/m 23 oktober gehouden wordt, houdt EO Metterdaad een geldinzamelingsactie voor het werk van IJM. Metterdaad wil € 300.000 inzamelen om onder andere méér bevrijdingsacties mogelijk te maken.

Het radioprogramma ‘Zin, Zout en Zegen’ wordt om 19.00 uur uitgezonden op NPO Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons