Bekeerde winkeldief betaalt winkels terug

“Ik geloof nu in Jezus”

in Geloven

Een tot het christendom bekeerde winkeldief heeft winkels in Drachten een brief gestuurd met excuses en een vergoeding voor de gestolen goederen.

De Intersport Evink in Drachten ontving onlangs een brief met de tekst: “Ooit wat gestolen bij jullie, maar ik geloof nu in Jezus. Dus hierbij de vergoeding. Mijn excuses.” De onbekende bekeerling had zestig euro in de envelop gestopt.

Kippenvel
“We kregen allemaal een beetje kippenvel”, vertelt medewerker Lara Aldewereld van de Intersport Evink aan de Leeuwarder Courant. “In de dertig jaar dat de zaak bestaat hebben we nooit eerder zo’n brief gekregen. Er is ook nog nooit iemand langs geweest in de winkel om een diefstal op te biechten, alsnog te betalen en excuses aan te bieden. Dit is echt een unicum.’’

Facebook
Nadat de sportzaak de brief op hun Facebookpagina had gezet kwam er een reactie van de Poiesz supermarkt in Drachten binnen. Zij hadden een zelfde soort brief ontvangen met twintig euro vergoeding voor de gestolen spullen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons