Amerikaanse predikant drukt 1,2 miljoen dollar achterover

Geld voor hulp aan arme mensen misbruikt

in Christelijk Nieuws

Afgelopen zondag zijn in de Amerikaanse plaats Alexandria een predikant, zijn vrouw en een bekende van hun gearresteerd. Het drietal wordt er van verdacht 1,2 miljoen dollar achterover te hebben gedrukt.

Terry Wayne Millender, de Senior Voorganger van de Victorious Life Church in Alexandria, is zondag samen met zijn vrouw en een derde persoon, die ook bij deze kerk betrokken was, opgepakt. Zij worden van fraude en witwaspraktijken verdacht.

Fraude
Het drietal zou kerkleden hebben voorgehouden dat zij arme mensen in ontwikkelingslanden hielpen. Voor dit doel ontvingen zij grote geldbedragen. Het hoogste bedrag dat hij ontving was $400.000. Het geld zou in werkelijkheid gebruikt zijn voor risicovolle beleggingen en voor de aankoop van een huis voor de voorganger en zijn vrouw, dat 1,75 miljoen dollar gekost heeft. Al langer gingen er geruchten over het frauduleuze handelen van deze voorganger.

Microkredieten
Terry en Brenda Millender zijn oprichters van de Micro-Enterprise Management Group, een onderneming dat als doel heeft microkredieten aan arme mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken. Samen met andere, vergelijkbare organisaties zou er ook financiële steun gegeven worden aan kleine ondernemingen die bestaande activiteiten wilden uitbreiden. Kerkleden die geld beschikbaar stelden, konden volgens de MEMG op gegarandeerde winsten rekenen. De beleggingen zouden volkomen veilig zijn.

1,2 miljoen dollar
Het totale bedrag dat het drietal achterover gedrukt zou hebben, bedraagt 1,2 miljoen dollar. Voorafgaand aan de arrestatie is een jaar lang onderzoek gedaan. Wanneer zij schuldig bevonden worden, hangt hen een gevangenisstraf boven het hoofd van maximaal 20 jaar.

'Betreurenswaardig'
Millender veroordeelde in zijn preken vormen van materialisme. In een van zijn preken hield hij de kerkgangers voor: ‘Er zijn heel veel mensen die huizen hebben en nog meer. Van binnen zijn zij betreurenswaardig’.

Bron: Fox5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons