Aanval op Mosul begonnen

Myprayerfor roept op tot gebed

in Geloven

Het Iraakse leger is in de nacht van zondag op maandag met een offensief begonnen om de stad Mosul op de terreurbeweging IS te heroveren. De vluchtelingenorganisatie UNHCR is bezorgd over de inwoners van de stad en vreest een nieuwe vluchtelingenstroom. De site Myprayerfor roept op tot gebed voor de bewoners van deze stad.

De militaire operatie om de Iraakse stad Mosul te heroveren op terreurorganisatie Islamitische Staat is in de nacht van zondag op maandag 17 oktober 2016 begonnen. Dat heeft de Iraakse premier Haider al-Abadi op nationale televisie gezegd.

Vluchtelingen
Nu het Iraakse leger en zijn bondgenoten de aanval op de Noord-Iraakse stad hebben geopend lopen circa 1,5 miljoen inwoners van Mosul groot gevaar, De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR verwacht dat ongeveer een miljoen mensen de stad zal proberen te ontvluchten.

,,Van die miljoen zouden zeker 700.000 mensen humanitaire hulp nodig kunnen hebben'', aldus Stephen O'Brien, coördinator noodhulp van de VN maandag. ,,Vooral gezinnen lopen grote risico's. Tienduizenden zouden als menselijk schild kunnen worden gebruikt.''

Volgens CNN heeft het Iraakse leger zaterdagavond duizenden pamfletten van vier pagina's boven de stad uitgestrooid, met teksten als 'het is tijd voor de overwinning' en 'tijd voor een schoon Irak zonder Isis of een ander donker geloof.' Ook staat in de flyer dat een aanval wordt voorbereid.

Myprayerfor
De site myprayerfor roept op tot gebed voor de slachtoffers van deze strijd en biedt de gelegenheid om een op deze site een gebed schrijven. Eerder deze maand werd hier ook een gebedsplaats voor Aleppo geboden.

Bron en foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons