45000e doop in kerk van Rick Warren

Bijzondere mijlpaal in 36 jarig bestaan.

in Christelijk Nieuws

In het afgelopen weekend vond een bijzondere doopplechtigheid plaats in de Saddleback Church in California. De 45000e dopeling onderging toen de doop in de kerk, die nu 16 jaar bestaat.

Dit weekend werden er in 792 mensen in de Saddleback Church gedoopt. Van deze groep doopte Rick Warren er 600 zelf. Vooraf kondigde hij aan dat dit een historisch weekend zou worden omdat de 45000e doop in deze kerk zou plaatsvinden.

Rick Warren onderstreepte dat de doop voor zowel de gedoopte als voor de kerk bijzonder is: 'Dit is het teken van het nieuwe leven voor de gelovige. Voor de aanwezigen is het een aanmoediging om de eigen toewijding aan Christus te vernieuwen.' 

Tegen de stroom in
Het grote aantal uitgevoerde dopen wordt door de Rick Warren als een grote bemoediging ervaren. Eerder dit jaar toonde een studie van de University College London (UCL) en de Duke University in de VS een daling van het aantal Amerikanen aan dat regelmatig naar de kerk gaat en in God gelooft. Steeds meer jongeren hebben niets met het geloof in God.

Voorganger Rick Warren is de schrijver het boek “40 doelgerichte dagen” dat wereldwijd in kerken gebruikt wordt om mensen in hun geloof toe te rusten. Onder verantwoordelijkheid van deze kerk is ook het herstelprogramma ‘Celebrate Recovery’ ontwikkeld.

Bron: christiantoday

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons