30.000 lichtjes voor ongeboren levens

SGP-actie 'Uur van licht' vraagt aandacht voor abortus

in Christelijk Nieuws

Elk jaar wordt het leven van dertigduizend ongeboren kinderen in Nederland beëindigd door een abortus. Om hier aandacht voor te vragen, organiseert de SGP op dinsdagavond 8 november het 'Uur van licht': een manifestatie waarbij dertigduizend lichtjes worden neergezet op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag.

"Die dertigduizend lichtjes staan symbool voor alle levens die in Nederland ieder jaar worden beëindigd door een abortus," zegt organisator Anna van der Meij. "Met het 'Uur van licht' willen we aandacht vragen voor de bescherming van het ongeboren leven en tegelijk steun betuigen aan de vrouwen die een abortus ondergingen."

Het 'Uur van licht' is een actie door vrouwen voor vrouwen. Van der Meij: "Vrouwen konden zich online aanmelden om mee te helpen met het aansteken van de lichtjes. We zijn met honderd vrouwen, dus iedere deelnemer krijgt driehonderd lichtjes uitgereikt om aan te zetten. Omdat het LED-lampjes zijn, hoeven we niet bang te zijn dat ze uitwaaien."

Geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken, maar het 'Uur van licht' is vooral een statement, geen evenement. "We zetten de lichtjes op het Plein bij de Tweede Kamer zodat Kamerleden en voorbijgangers ze kunnen zien."

Het 'Uur van licht' is onderdeel van de 'Week van het leven', een initiatief van het Platform Zorg voor Leven. Van 6 tot en met 12 november organiseren pro-life-organisaties en politieke partijen activiteiten in het hele land.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons