Wedstrijd: hoe verbeeld jij je Gods toekomst?

Win het boek #Jezus van Reinier Sonneveld

Ooit komt Jezus terug en zal de geschiedenis overgaan in de nieuwe aarde. Maar hoe zal het daar worden? Kun je je daar iets bij voorstellen? Als EO-Geloven dagen we je uit om links naar Youtube-filmpjes door te sturen die volgens jou het beste Gods toekomst verbeelden.

Om je in de stemming te brengen, doen we alvast drie voorzetjes. 

Vrede
De Bijbel verbeeldt Gods nieuwe toekomst als vrede in het dierenrijk, zoals in deze prachtige tekst (check ook deze):

‘Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam,
een panter vlijt zich bij een bokje neer;
kalf en leeuw zullen samen weiden
en een kleine jongen zal ze hoeden.’ 

Het is prachtig om te zien dat dit soms nu al gebeurt, als een soort voorproefje voor Gods toekomst:

Geliefden zien
Het volgende filmpje is een scène uit Tree of Life, een wonderlijke film van de christelijke regisseur Terrence Malick. Hij probeert hier het leven na de dood te verbeelden. Hij plaatst het symbolisch genoeg op een strand, een oud symbool om de grens van tijd en eeuwigheid te verbeelden. Het gaat hem vooral om het weerzien met geliefden, zoals ook de Bijbel vertelt

‘Ik zeg jullie dat velen uit het oosten en uit het westen zullen komen en met Abraham, Isaak en Jakob zullen aanliggen in het koninkrijk van de hemel.’

Andere bekende verbeeldingen van de hemel in films vind je in The Lovely Bones en What Dreams May Come.

Zoektocht
Tot slot een wat verrassende, bedoeld om je gedachten te prikkelen. Het gaat om een scène uit The Fountain, een diepzinnige én zweverige film over de zoektocht naar het eeuwige leven:

Bij welk filmpje moet jij aan Gods toekomst denken? Stuur voor 21 september een e-mail naar de redactie met een link en waarom deze video je aanspreekt. De redactie van EO-Geloven kiest het filmpje uit dat hen het meest raakt. De winnaar krijgt een exemplaar van het nieuwste boek van Reinier Sonneveld, #Jezus.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons