'We willen dat de inspiratie er vanaf spat!'

Bram Rebergen over 70 jaar Youth For Christ

in Mediatips

Youth for Christ bestaat 70 jaar. Dat wil de organisatie graag vieren met een Jubileumfestival op 17 en 18 september. Het Jubileumfestival wordt gevierd op- en rondom de Lindenhorst in Driebergen. Directeur Bram Rebergen: "We willen dat de inspiratie er vanaf spat!"

Zaterdagochtend begint het Jubileumfestival met een Trainingsevent voor jeugdleiders en pioniers. Zaterdagavond is iedereen welkom, jong en oud, om terug te blikken, vooruit te kijken en vooral te vieren. Er zijn optredens van diverse artiesten. Ook is er onder andere een koffiebar, een kampvuur en een slilent disco. Men kan ook blijven kamperen in de boomgaard en op zondagochtend de Outburst meevieren. 

Bram Rebergen is sinds april 2015 werkzaam als directeur van Youth for Christ Nederland. Bram: "Bijna anderhalf jaar ben ik nu samen met de organisatie onderweg naar de toekomst. Een toekomst waarin we als organisatie de wens hebben uitgesproken dat we elke jongere in Nederland gunnen dat ze de onvoorwaardelijke liefde van Jezus gaan ontdekken. Dat doen we als YFC al 70 jaar. Maar juist in een tijd van polarisatie, angst, individualisering en verharding waarin jongeren opgroeien willen wij nog nadrukkelijker de stem van het Vaderhart van God laten klinken. Dat doen we door mensen met een hart voor jongeren en gedreven door de Geest van God aan jongeren te verbinden".

Youth for Christ ontstaat in 1944 vanuit de zogenaamde ‘rally’s’ (hippe kerkdiensten) in Amerika. Billy Graham was de allereerste werknemer van deze internationale organisatie. Twee jaar, in 1946 later is YfC ook actief in Nederland. In 1964 ontstaat het idee voor een eerste koffiebar: een veilige plek, waar jongeren op basis van gelijkwaardigheid in gesprek gaan over alles wat hen bezighoudt. Het concept slaat aan en het werk raakt in een stroomversnelling. Zo’n 130 koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarnaast ontstaan er zomerkampen. En in 1978 gaat de voorloper van het Flevo Festival van start.

Bram: "Al vanaf de begin jaren ’90 was ik actief als bestuurslid van YfC Veenendaal. Daarnaast ben ik regiomanager geweest en was ik programma-verantwoordelijk voor het Flevo Festival. In ken Youth for Christ dus al heel wat jaartjes. En 70 jaar YfC is echt iets om dankbaar voor te zijn.
We willen graag onze dank uiten op ons Jubileumfestival. Het is geweldig om ‘oude vrienden’ te ontmoeten maar bovenal willen we dat de inspiratie er vanaf spat!
Ik hoop dat we met dit festival opnieuw een wind aanwakkeren die aanleiding geeft voor heel veel mensen om hun leven (en daarmee Het Leven) met jongeren te gaan delen. Je bent van harte welkom om dat met ons mee te vieren!!

Aanmelden en/of meer informatie: 70 jaar YfC

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons