Tiener geeft zijn nieuwe schoenen weg aan dakloze

"Heb je naaste lief"

in Geloven

De meeste mensen zullen een dakloze gewoon voorbij lopen, maar de 14-jarige RonRon uit Louisville niet. Hij ging naast de dakloze man zitten en deed iets heel bijzonders.

RonRon was met een een jongerengroep ’True Believers’ bezig om de kerk te helpen bij een straatproject. Hij zag de dakloze man op straat zitten.
RonRon: “Ik deed gewoon wat God van me vroeg. Heb je naaste lief. Dus ik heb eerst met de man gebeden. Omdat ik zag dat de schoenen van de dakloze man compleet versleten waren heb ik mijn nieuwe Air Jordan’s uitgetrokken en deze aan de man gegeven”.

Eerst wilde de dakloze man de schoenen niet aannemen. RonRon: “Ik zei tegen hem: Je mag ze hebben. God wil het zo. Toen pakte hij ze toch van me aan”.

De groepsleider Jason Reynolds: “In deze buurt zijn er genoeg 14-jarige jongens die schieten en moorden. Maar deze jongen geeft gewoon iets kostbaars van zichzelf weg”.

Toen iemand uit Louisville het verhaal hoorde was hij enorm onder de indruk. Hij heeft RonRon een nieuw paar schoenen gegeven.

Bron: AOL.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons