Recordpoging bijbellezen in Heerenveen

“Als ‘ie uit is, beginnen we gewoon weer opnieuw”

in Geloven

In Trinitas, het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Heerenveen, wordt sinds woensdagochtend non-stop gelezen uit de Bijbel. De bedoeling is het wereldrecord te verbreken.

Het huidige wereldrecord bijbellezen staat op 90 uur en 9 minuten. Dit record werd vorig jaar in Heerlen gevestigd. De ‘Commissie Reuring’ van de Trinitasgemeente wil dit record verbreken met bijna 10 uur. Het is de bedoeling dat er 100 uur lang gelezen wordt. De bijbel ging woensdagochtend 14 september om half negen open en gaat niet dicht voor half 1 op zondag 18 september.

De bedoeling is dat er gewoon voor een luisterend publiek uit de Bijbel wordt gelezen, niet dat er zo snel mogelijk wordt gelezen. Mochten de lezers toch binnen de 100 uur de hele bijbel uit krijgen, beginnen ze gewoon weer van voor af aan met Genesis. 

Vertaling
Er wordt door alle deelnemers 400 keer een kwartier gelezen. Het was voor de organisatie vooral moeilijk om de nachtelijke uren te vullen met lezers, maar het is uiteindelijk gelukt. De deelnemers mogen zelf kiezen uit welke vertaling of in welke taal ze het bijbelgedeelte willen lezen.
De recordpoging is tegelijkertijd een sponsoractie voor het Nederlands Bijbelgenootschap.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons