Politie tegen kerk: ‘Stop verspreiding islamboekje’

Voorganger laat zich niet tegenhouden

in Geloven

De Almeerse politie zou een kerk in Parkwijk geadviseerd hebben te stoppen met het verspreiden van een evangelisatieboekje over de islam. Voorganger Stan Kamps voelt zich beperkt in zijn vrijheid van menings- uiting: “De meeste mensen willen geen problemen en houden hun mond dicht, dat vind ik belachelijk. Ik wil mijn geluid juist laten horen.”

Kamps verspreidde de boekjes met strips namens de Lighthouse Baptist Church in Almere. “Ik heb moslimvrienden, ik houd van moslims. Juist daarom wil ik ze wijzen op het Evangelie.” De politie nam contact met hem op naar aanleiding van klachten over het boekje. “In het gesprek waarschuwde de politie voor problemen in onze kerk, kapotte ruiten en problemen in de diensten de komende tijd.”

Vrijheid van meningsuiting
De PVV in Almere heeft het college gevraagd om uitleg over deze kwestie. Toon van Dijk, de fractievoorzitter van de PVV zegt tegen Almere Nieuws zich ernstige zorgen te maken over de vrijheid van meningsuiting: "Het past in een trend van een veranderde samenleving, met minder ruimte voor de vrijheid van meningsuiting en meer ruimte voor de islam. Deze voorganger moet in alle vrijheid zijn overtuiging kunnen blijven verkondigen."

Vreemd
Ook de ChristenUnie heeft laten weten dat ze dit een vreemd voorval vinden. “Als deze mensen inderdaad zijn opgedragen om te stoppen met het uitdelen van de boekjes, dan vinden we dat heel vreemd. Dat is in strijd met de vrijheid van meningsuiting”, zegt Roelie Bosch, fractievoorzitter van de ChristenUnie. “We proberen contact te leggen met de Lighthouse Baptist Church, maar tot nu toe is dat niet gelukt.”

Kamps gaat vooralsnog door met het verspreiden van zijn boekjes. “Ik ben een predikant, geen politicus of politieagent. Ik moet doorgaan met het verspreiden van de waarheid.”


Beeld: Omroep Flevoland

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons