Opengeslagen bijbel gevonden op 'Ground Zero'

‘Een boodschap van vergeving’

Joel Meyerowitz is fotograaf. Op 11 september 2001, de dramatische dag van de aanslagen op de Twin Towers, zag hij meer verschrikkingen dan hij ooit kon bevatten of verwerken. Negen maanden lang maakte hij vervolgens dagelijks foto’s op die de dramatische plek 'Ground Zero'.

Joel: “Op een dag in maart 2002 was ik aan het fotograferen op de plek waar ooit de zuidelijk toren had gestaan. Een brandweerman kwam op mij af met iets bijzonders in zijn hand”.

Joel zag dat het een stuk van een bijbel was. De bijbel was blijkbaar uit één van de brandende torens gevallen en een stuk staal was met de bijbel versmolten. De bijbel lag open bij een specifiek hoofdstuk, namelijk Mattheus 5:38-41. In rood gemarkeerd las Joel de tekst: “Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: 'Een oog voor een oog en een tand voor een tand'. En ik zeg jullie je niet te verzetten tegen wie kwaad doet, maar wie je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe te keren".

Voor Joel was het overduidelijk dat de bijbel niet zomaar open lag op deze pagina. Hij nam zijn waardevolle vondst mee naar zijn studio. Daar bewaarde hij het zorgvuldig tussen allerlei andere kostbaarheden die hij had gevonden op Ground Zero. Totdat in 2010 het 9/11 Memorial Museum geopend werd en Joel de bijzondere bijbel daarheen bracht.

Joel: “Ik wilde graag dat al de miljoenen bezoekers van het Memoriaal Museum deze bijbel zouden zien. Het is een verhaal van overleven, maar het is veel meer dan dat. Iedereen mag zien dat iets zo broos als een bijbel ondanks zo’n grote ramp bewaard is gebleven. En dat de boodschap van de bijbel dwars door alle eeuwen heen gaat.’

Bron: Faithtap

Ground Zero Bijbel

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons