Ontroerend weerzien van twee weeskindjes

"God zei dat het goed zou komen"

in Geloven

Twee weeskinderen uit China werden gelukkig allebei geadopteerd door ouders in Texas. Het weerzien na bijna een jaar zorgt voor een ontroerend filmpje. Bekijk de video hieronder.

Afgelopen jaar werd de 4-jarige Hannah geadopteerd door de familie Sykes. Tijdens de adoptieprocedure zag de adoptiemoeder Sharon Sykes dat Hannah een vriendje had in het weeshuis. Iedere keer als ze een foto vanuit het weeshuis opgestuurd kreeg stond Hannah samen op de foto met dat ene jongetje. Het jongetje heette Dawson (3) en de twee weeskinderen speelden altijd samen. Ze waren onafscheidelijk.
Hannah was in het weeshuis achtergelaten vanwege een hazenlip. Dawson vanwege een hersenafwijking.

Adoptiemoeder Sharon bezocht het weeshuis in China en zag met eigen ogen dat de twee kleintjes echte vrienden waren. De adoptie van Hannah door Amerikaanse ouders leek helaas een einde te maken aan deze bijzonder vriendschap. Eenmaal thuisgekomen besloot ze een oproep te doen op Facebook. Sharon: “Het zou toch fantastisch zijn als Dawson door een familie in de buurt geadopteerd kan kunnen worden.” 

Het onwaarschijnlijke gebeurde: Dawson werd geadopteerd door een familie die vlakbij woonde. Het weerzien tussen de twee kleuters, 11 maanden later op het vliegveld van Dallas, zorgde voor een prachtig filmpje.

De adoptieouders zijn inmiddels ook bevriend geraakt. Beide families zijn lid van de Prestonwood Baptist Church. Ze geloven dat God ervoor gezorgd heeft dat deze 2 kleintjes weer samen konden zijn.

Sharon: “Het was of God op dat moment tot me sprak: Zie je wel! Ik zei toch dat het goed zou komen!”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons