Nieuw Spel: Geloof en een Hoop Liefde

Familiespel om luchtig over geloof te praten

in Mediatips

Op de redactie van het TV-programma Geloof en een Hoop Liefde is een nieuw spel gelanceerd om op een luchtige manier over geloof en wat je drijft in het leven te praten. Volgens de makers is het spel "luchtig, persoonlijk en verdiepend".

Eigen buurt
Kleine en grote verhalen van geloof, hoop en liefde. Ze zijn dagelijks te zien in het EO programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’. Steeds op een andere plek in Nederland. Nu is er ook een Geloof en een Hoop Liefde Spel.
Het speelbord is jouw woonplaats of buurt. Je kiest je eigen route en komt van alles tegen: je eigen huis, je buren, de supermarkt, een seniorenwoning, de kapper, de kerk, de moskee en nog veel meer.

'Blauw' is God
De kleurendobbelsteen in het spel zorgt voor unieke combinaties tussen de plek waar je bent en zes categorieën vragen: God en mens, ik en jij, lach en traan. Je komt bijvoorbeeld op de plek ‘Buurthuis’ en gooit de kleur blauw van ‘God’. Je pakt een blauwe kaart met een vraag over wat je op deze plek van God ziet. De combinaties maken het spel spannend en leveren onverwachte verhalen op.
Het kunststof bankje geeft je alle vrijheid om een plek te kiezen die voor jou bijzonder is en hierover te vertellen. De letters G, H en L uit het TV programma kom je ook tegen. Je kunt dan iemand in het zonnetje zetten die voor jou een voorbeeld is van geloof, hoop en liefde.

Voor wie?
Het Geloof en een Hoop Liefde Spel is boeiend om te spelen met mensen van diverse achtergronden. Je kunt het spel spelen met elke groep, ook als je al langer met elkaar optrekt.

Het GHL spel is een uitgave van de EO met samenwerking van V.O.F. Vindingrijk (Oeds Blok en Wim Bos) en Stichting Geloofsgesprekken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons