Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap bundelen krachten

“Samen kunnen we nog meer mensen bereiken”

in Christelijk Nieuws

De Bijbelgenootschappen gaan vanaf deze maand intensiever samenwerken. Ze vormen dan officieel één organisatie, maar behouden hun eigen naam en identiteit. Om dit te vieren verhuist het Vlaamse kantoor van Brugge naar Antwerpen, met een feestelijke opening op zondag 25 september.

“Als VBG en NBG kunnen we gezamenlijk nog meer mensen in ons taalgebied bereiken met de Bijbel”, aldus manager Johan van Wijnhorst. “Het voordeel van deze samenwerking is dat we efficiënter kunnen werken en dat Nederlandse projecten en producten makkelijker hun weg vinden in Vlaanderen en andersom.” Zo komt de Vlaamse Bijbeltentoonstelling Expo Biblia naar Nederland en wordt het Nederlandse kinderblad Alef ook in België beschikbaar.

Uniek
De Bijbelgenootschappen behouden wel ieder hun eigen naam en unieke identiteit. Dit met het oog op de verschillen in taal en cultuur tussen Nederland en Vlaanderen. Voorzitter van de Vlaamse Adviesraad dr. Jean Bastiaens hierover: “Vlaanderen is natuurlijk overwegend Rooms-Katholiek en de Vlaamse mentaliteit is toch anders dan de Nederlandse. Zo blijft de eigen Vlaamse aanpak behouden.”

Opening 
Het Vlaamse kantoor verhuist van Brugge naar de Protestants-Evangelische Kerk in Antwerpen. Op 25 september wordt de opening van dit kantoor gevierd in een dienst die geleid wordt door ds. Petra Schipper. Er zal dan ook een zegen worden gevraagd over het nieuwe Vlaamse Bijbelwerk. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons