Miljoenen Britten bidden om opwekking

Aartsbisschop: “Ik bid om eenheid in gebed”

in Geloven

De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, roept op tot gezamenlijk gebed voorafgaand aan Pinksteren om een geestelijke opwekking. Verschillende kerkelijke richtingen doen mee aan de campagne die gestart is door het platform 'Churches Together in England'.

“Ik bid dat Christenen over de hele wereld meedoen met deze beweging van de Geest, en we in eenheid zullen bidden. We vragen aan God of Hij ons vult met nieuwe vreugde en vertrouwen om de getuigen van Jezus Christus te zijn, zoals we horen te zijn, als individuen én als kerken. Op die manier mogen wij Zijn levensveranderende liefde delen met iedereen om ons heen,” aldus Welby.

Eenheid
Dit jaar baden er in de dagen voor Pinksteren al meer dan 100.000 christenen mee om een geestelijke opwekking onder de naam ‘Uw Koninkrijk kome’. De verwachting is dat er in 2017 miljoenen mee zullen doen. Naast de anglicaanse kerk sluiten dit jaar ook de methodisten, baptisten, kopten en pinkstergemeenten in Groot-Brittannië zich aan. De deelname van de verschillende kerken geeft een groeiende eenheid aan onder de Britse christenen. Bovendien heeft de aartsbisschop de anglicaanse kerken wereldwijd uitgenodigd om mee te bidden, waardoor de campagne internationale uitstraling krijgt.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons