Kroonbede live vanuit Den Haag

'We willen bidden om hoop'

in Christelijk Nieuws

Diverse Haagse kerken organiseren op dinsdagavond 13 september de Kroonbede, een interkerkelijke bijeenkomst waar gebeden wordt voor de politiek, traditioneel in de week vóór Prinsjesdag.

De organisatie schrijft: "Veel mensen maken zich grote zorgen over de situatie in de wereld en ook in onze samenleving. Geweld neemt toe, de spanningen op wereldniveau stijgt, eindeloos veel mensen zijn op de vlucht. De leefbaarheid van de aarde wordt bedreigd door de klimaatontwikkelingen en de uitputting van grondstoffen. Wie durft vooruit te kijken? Is er hoop voor de wereld? Ja er is hoop, we kunnen vooruitkijken, als we ook omhoog kijken. We willen bidden tot God, bidden om HOOP".

De ministers en staatssecretarissen, de Gedeputeerde Staten van Zuid Holland, de burgemeester en wethouders van Den Haag, de leden van Eerste en Tweede Kamer, provinciale staten en de Haagse gemeenteraad hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen.

Sprekers
De dienst wordt geleid door Ds. Maarten Groen, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Den Haag. Arjen ten Brinke, voorganger bij BOEI 90 en manager kerkrelaties bij International Justice Mission, zal spreken over het thema HOOP. Tweede Kamerlid voor de SP Tjitske Siderius zal een persoonlijk geloofsverhaal vertellen. Daarnaast zullen Bas Plaisier (zendeling), Petra Lanooy (missionair werker voor Leven in Laak) en Hans van ’t Hoff (predikant in Rijswijk) ons voorgaan in gebed.

Muziek
Naast bidden wordt er samen gezongen onder begeleiding van de band We Are the Sound met zangeres Annemieke van der Zwan en organist Arie Kraaijeveld. Een unieke kans om stil te worden, te bidden voor onze overheid en samen te zingen tot eer van onze God.

Waar & wanneer
De Kroonbede vindt plaats op dinsdag 13 september om 20:00 uur in de Sint-Jacobus de Meerderekerk, Parkstraat 65a, Den Haag en is vanavond live te volgen via de stream hierboven. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons