Hoopvolle ontmoeting met bedelaarster in Malawi.

‘Ik weet dat ik op God kan rekenen’

in Geloven

Antoine de Maximy is een Fransman die in alle uithoeken van de wereld mensen ontmoet. Van zijn ontmoetingen maakt hij televisieprogramma’s. In Malawi ontmoette hij Janet een bijzondere vrouw met een krachtig getuigenis.

Sinds 2004 is Antoine de Maximy onderweg. Hij reist de hele wereld over om in allerlei landen mensen te ontmoeten. Hij nodigt zichzelf uit om te blijven eten of om een nacht te logeren, waardoor hij ontdekt hoe deze mensen leven. De twee camera’s die hij bij zich heeft, leggen alles vast. Zijn belevenissen worden via de Franse televisie uitgezonden.

Malawi
Tijdens zijn verblijf in Malawi, ontmoette hij Janet, een vrouw van zesenvijftig jaar die door een verlamming aan haar benen sinds haar zevende niet meer kan lopen. Zij beweegt zich op haar handen en knieën kruipend voort. Tijdens haar ontmoeting met Antoine was ze op weg naar een plaats om te bedelen. Antoine koopt voedsel voor haar en gaat met haar mee naar haar huis, zodat hij samen met Janet en haar kinderen kan eten.

Hoewel het leven voor Janet niet altijd gemakkelijk is, blijft zij haar toekomstdromen koesteren. Ze zou graag een winkeltje beginnen, zodat zij in haar levensonderhoud kan voorzien en de kinderen naar school kunnen. Het valt Antoine op dat Janet altijd goedlachs is. Haar reactie daarop: “Ja, ik weet dat ik op God kan rekenen.”

Bekijk hier de opnamen van Antoine
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons