Harlingen serveert Bijbelse gerechten

Friese Kerkendag is dit jaar in Harlingen

in Mediatips

De Friese Kerkendag wordt één keer in de vier jaar gehouden. Dit jaar is Harlingen aangewezen om de dag te organiseren. Zondag 2 oktober is het zover.

De provinciale kerkendag is in handen van de Harlinger Werkgemeenschap van Kerken. De Friese Raad van Kerken vroeg hen om dit jaar de touwtjes in handen te nemen. Op 2 oktober stellen de kerken van Harlingen hun deuren open om samen te genieten van mooie muziek, vieringen en ontmoetingen. Workshops worden georganiseerd, lezingen vinden plaats en er is een kliederkerk. De dag is bedoeld om te laten zien dat je ook in deze maatschappij christen kunt zijn, een mens van geloof, hoop en liefde.

Bruggen
Naar aanleiding van dit doel en vanwege de vele bruggen in Harlingen, is het thema dit jaar ‘bruggen’. “De kerken worden van hun eilandje gelokt om naar buiten te treden,” aldus ds. C. Glashouwer. “Kerken denken nog iets te vaak dat het om henzelf draait. Maar het is juist de bedoeling om naar buiten gericht te zijn. Het is waardevol om samen met anderen verbonden te zijn in Christus en elkaar te ontmoeten. We willen ons er van bewust zijn dat we geroepen zijn om over bruggen te gaan en bij te dragen aan de leefbaarheid, gerechtigheid en barmhartigheid in de samenleving.”

Bambino
Naast de activiteiten voor volwassenen, is er ook een kinderprogramma. Zij krijgen eerst het verhaal van De Kinderbrug te horen, waarna ze zelf een brug mogen bouwen van Bambino bouwstenen – de voorganger van Lego. Deze bouwstenen zijn door mensen van binnen én buiten de provincie gedoneerd. Glashouwer: “Ik heb hier 6 bananendozen afgeladen vol met Bambino voor me staan. Allemaal gedoneerd. Na afloop van de dag gooien we die natuurlijk niet weg, ze gaan dan mee met een project naar Afrika.”

Linzensoep
Ook de horeca in Harlingen doet mee. In een aantal restaurants staan er in het weekend van 2 oktober verschillende Bijbelse gerechten op de menukaart. Eén van de meest bekende Bijbelse gerechten mag daarbij niet ontbreken. Je kunt ook de maaltijd nuttigen waarvoor Ezau zijn eerstgeboorterecht verkocht, een bord rode linzensoep.

Meer informatie over deze dag vind je op de website.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons