Film DoorBrekers in bioscoop

Simson en het Schaduwwoud is zondag te zien

in Mediatips

Leden van de DoorBrekers-kerk uit Barneveld produceerden een kinderfilm over het verhaal van Simson. De film wordt zondag 18 september in drie bioscopen gedraaid: Pathé Amersfoort, Pathé De Kroon Zwolle en DaVinci Cinema Goes.

Professor Profsnor test samen met de SuperKids zijn nieuwe uitvinding, een tijdmachine. Ze komen bij de Filistijnen terecht. Gelukkig weten ze terug te komen, maar Simson komt per ongeluk ook in deze tijd terecht. Dan gaat de tijdmachine kapot. Om het apparaat te repareren moeten de kinderen en Simson afrekenen met zijn aartsvijand Hein Filistijn. Maar daarvoor moeten ze wel eerst door het Schaduwwoud.

Team
Dat is het plot van de film die gemaakt is door het Creative Team van de DoorBrekers uit Barneveld. Het team, dat verantwoordelijk is voor het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente, maakte afgelopen zomer een serie voor kinderen vanaf 6 jaar met Simson in de hoofdrol. Aan de productie werkten twintig mensen mee, allemaal leden van de DoorBrekers en eigenlijk allemaal amateurs. Alles werd zelf gedaan door het team: script, regie, draaiboek, styling en filmen.

Bioscoop
De film werd in eerste instantie alleen gemaakt als serie voor de eigen gemeente. “Maar we kregen enthousiaste reacties van mensen die het hadden gemist en het toch graag terug wilden zien,” aldus Linda de Groot. Zij is verantwoordelijk voor jeugd- en jongerenwerk in de gemeente. “We hebben toen besloten er een film van te maken.” Dat sloeg goed aan en het team heeft toen besloten om zelf de bioscoop te benaderen. “Daar waren ze ook enthousiast over het project en we kregen toestemming om de film te draaien. Het loopt nu zelfs zo goed dat de eerste film in Amersfoort al is uitverkocht. Er is daar ondertussen later op de dag al een tweede mogelijkheid om de film te zien.”

Laagdrempelig
“We zijn eigenlijk heel verbaasd over hoe goed het aanslaat. Veel mensen reageren verrast als ze horen dat een kerk het voor elkaar krijgt om een eigen film in de bios te laten draaien,” aldus Linda. “Het is een heel laagdrempelige manier om een verhaal te vertellen. Mensen nemen nu ongelovige vrienden, buren en kennissen mee om te laten zien wat hun gemeente gemaakt heeft. We kunnen zo laten zien dat de kerk ook fun en cool is.”

De trailer van de film is hier te bekijken:

Tickets voor de film kosten 2 euro en zijn hier te bestellen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons