Evangelisch Werkverband controleert genezingen

“De Heilige Geest was zeer nadrukkelijk aanwezig”

in Geloven

Enkele deelnemers van There is More, een conferentie van het Evangelisch Werkverband, gaven aan genezen te zijn na handoplegging. Het EW wil deze genezingen in kaart brengen en controleren.

Van 8 tot 10 september organiseerde het Evangelisch Werkverband een conferentie, There is More. Eén van de sprekers tijdens dit evenement was Randy Clark. De Amerikaanse theoloog spraak uitvoerig over het onderwerp ‘bediening van genezing’. Ook legde hij mensen onder gebed de handen op. Op die manier wordt de kracht van de Heilige Geest overgedragen, aldus Clark.

Oogst
Hans Maat, directeur van de organisatie, gaf aan dat tijdens de conferentie de Heilige Geest “zeer nadrukkelijk aanwezig was. Het bezoek van Clark bracht een grote oogst aan wonderen.” Alle deelnemers kregen een kaartje om hun ervaringen op te schrijven. Deze reactiekaartjes worden nu geïnventariseerd door het Evangelisch Werkverband. De organisatie neemt rustig de tijd om de gemelde wonderen in kaart te brengen, aldus Maat.

Genezing
Bij degenen die reageerden, zijn ook mensen die aangaven genezing te hebben ervaren. Bezoekers die dat hebben aangegeven, krijgen het verzoek zich medisch te laten controleren. “Als er sprake is van genezing, vragen we hem of haar voor een test naar de dokter te gaan. We willen weten of die persoon honderd procent is genezen.”

Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons